Dobar nastup Zare Husedžinović na takmičenju u Češkoj

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju, Zara Husedžinović, članica KSL “Unity”, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, pod rukovodstvom trenera Karla Požgajčića, nastupila je od 31.08. do 03.09.2022. na ISU Junior Grand Prix u Ostravi (Češka).

Na ovom vrhunskom takmičenju, nastupilo je 106 najboljih juniora iz 29 zemalja svijeta. Naša Zara je imala dobar nastup i takmičenje u kategoriji djevojaka završila na 34. mjestu.

Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je Mao Shimda iz Japana, druga je bila Minsol Kwon iz Koreje, a bronza je pripala Ikura Kushida iz Japana.

Savez je zadovoljan nastupom naše reprezentativke u Ostravi. Zbog nedostatka leda i i drugih uslova za pripreme u Sarajevu, Zara je bila prinuđena da, pred odlazak u Češku, trenira u Zagrebu. Ističemo da je od maja ove godine imala samo 20 dana priprema na ledu u Celju i Zagrebu. Znajući našu situaciju, da smo jedini Olimpijski grad na svijetu koji nema ledenu dvoranu, na takmičenjima naši reprezentativci izazivaju odušvljenje i podršku kolega iz drugih saveza i simpatije prisutne publike.

U nastavku klizačke sezone, naša druga reprezentativka, Lana Galijašević, nastupiće od 28.09. do 01.10. 2022. na ISU Junior Grand Prix u Gdansku (Poljska).

Podijeli na