Svjetski dan klizanja na ledu 2023

Nakon uspješnog prvog izdanja koje je obuhvatilo 47 zemalja i gotovo 170 klizališta diljem svijeta, Međunarodna klizačka unija (ISU) i Savez klizačkih sportova BIH s ponosom najavljuju pokretanje drugog izdanja Svjetskog dana klizanja na ledu (WISD) koji će biti predstavljen 3. decembra 2023.

Uzimajući oblik globalnog i godišnjeg festivala, ovaj jednodnevni događaj ima za cilj okupiti na ledu ljude iz različitih zajednica, dobi i razina klizanja sa svrhom otkrivanja i slavljenja svih klizačkih sportova. Svjetski dan klizanja na ledu (WISD), koji je osmislila i organizirala Međunarodna klizačka unija (ISU), jednodnevni je globalni festival posvećen klizanju na ledu.

Ovogodišnja proslava održat će se 3. decembra 2023, održavajući tradiciju obilježavanja WISD-a svake prve nedjelje u tom mjesecu. Ključni ciljevi su učiniti sport klizanja dostupnim svima u zabavnom i sigurnom okruženju za početnike, amatere, profesionalce ili umirovljene klizače, stvaranjem nezaboravnog iskustva za cijelu obitelj i dijeljenjem strasti prema sportu, posebno čarobnom osjećaju jedinstvenom za klizanje na ledu.

Ovaj poseban dan za sve ljubitelje klizanja obilježit ćemo na klizalištima  u Sarajevu, Tuzli i Brčkom. 

Uskoro više…

Podijeli na