Svjetski dan klizanja – World Ice Skating Day (WISD)

DOBRODOŠLI

Na proslavu Svjetskog dana klizanja

World Ice Skating Day (WISD)

Svjetski dan klizanja na ledu (WISD), koji je osmislila i organizirala Međunarodna klizačka unija (ISU), jednodnevni je globalni festival posvećen klizanju na ledu. Ovogodišnja godišnja proslava održat će se 3. decembra 2023. na klizalištu na platou Skenderije u Sarajevu u terminu od 16:00 do 19:30, održavajući tradiciju održavanja WISD-a svake prve nedjelje u decembru.

Planiramo razne aktivnosti, demonstracije i druženje s ljubiteljima klizanja. Ovaj jednodnevni događaj ima za cilj okupiti na ledu ljude iz različitih zajednica, dobi i razina klizanja sa svrhom otkrivanja i slavljenja svih klizačkih sportova s kontinuiranom predanošću pretvaranju leda u prostor raznolikosti, uključenosti i zabave.

Mjesto događanja je ledena ploha Zimske čarolije Centra Skenderija, partnera u organiizaciji projekta.

PROGRAM

NA LEDU

16:00-17:00  – Besplatno klizanje za djecu- Learn To Skate

Instruktori klizanja će održati kurs klizanja za početnike koji žele,a koji podrazumijeva prve korake na ledu (izlazak na led, ustajanje i prvi klizni koraci).

17:15-18:15  – Revijalna Izvedba klizača

Revijalna izvedba klizača takmičara

18:30-19:30 – WISD Games for Kids

Zabava kroz igre kreirane za miješane timove koje će sačinjavati djeca različitog nivoa razvijenosti klizačke vještine i takmičari našeg Saveza. Učesnici će biti nagrađeni.

PROGRAM VAN LEDA

Tokom cijelog trajanja proslave, pored ledene plohe će biti organizovana promocija i upoznavanje sa klizačkim sportom (specifičnosti treniranja, oprema, kostimi, šminka, bezbjednost) na zabavan i edukativan način.

Podijeli na