Nova medalja za KK „Ice Group“ u Budimpešti

Na 17. izdanju tradicionalnog i jakog međunarodnog takmičenja „Santa Claus Cup“, koje je održano u Budimpešti od 29. novembra do 4. decembra 2023. godine, nastupile su tri BH takmičarke, članice klizačkog kluba „Ice Group“ iz Sarajeva. Tom prilikom ostvarile više nego dobre rezultate.

U kategoriji Basic Novice,  Ada Korić osvojila je izvrsno treće mjesto i bronzanu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji 41 klizačice iz 15 zemalja. U istoj kategoriji Sara Mujčić je ostvarila svoj bodovno najbolji rezultat sezone i osvojila vrlo dobro 28. mjesto, iako je zbog bolesti bila primorana propustiti treninge prije takmičenja. Obje mlade klizačice su nastupima na ovom takmičenju značajno popravile svoje dosadašnje najbolje rezultate.

Konačno, u kategoriji Intermediate Novice, gdje su nastupile klizačice iz 13 zemalja, Eva Sužnjević je dobrim nastupom osvojila 17. mjesto, ostavivši iza sebe više od polovine takmičarki u ovoj kategoriji.

U nastavku klizačke sezone, naše klizačice krajem decembra nastupaju na međunarodnom međuklupskom takmičenju „Novi Sad na ledu 2023“, a početkom januara 2024. na međunarodnom takmičenju „Skate Helena 2024“ u Beogradu koje se boduje i za rang listu „European Criterium“. 

Podijeli na