Sarajevo Open 2024 – uspješno završen prvi dan takmičenja – nastup Torvill / Dean

Uz pristutvo velikog broja gledalaca među kojima su bili i ambasadori i drugi predstavnici diplomatskog kora iz 10 ambasada, kao i predstavnici domaćih institucija (Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, Federacija BiH, institucije kulture i sporta), na Skenderiji je otvoreno međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju Sarajevo Open 2024.

Nakon nastupa Seniora, Gradonačelnica Karić se obratila prisutnim u dvorani i publici širom svijeta i najavila klizački gala nastup Jane Torvill i Christophera Deana sa klizačicama iz naše zemlje. Nastup je počeo očaravajućim plesom na ledu uz Ravelov Bolero naše Ekaterine Mitrofanove, nakon čega su joj se na ledu pridružili ostali klizači , kao i Torvill i Dean. U emotivnom obraćanju, zahvalili su se publici i opisali svoje prelijepo iskustvo u Sarajevu 1984 i danas, te najavili skromni nastup „u skladu sa godinama“. Uprkos najavi, svojim nastupom kog se ne bi postidjeli ni aktuelni šampioni, su oduševili publiku i izazvali niz ovacija i aplauza.

Program je nastavljen nastupom Juniorki, a završen je posebnom žurkom na ledu uz koreografiju za World Ice Skating Day. Na ledu su se našli svi klizači – učesnici takmičenja i polaznici plesnog kluba Bolero.

Akreditovano je 87 novinara iz:

Daily Mail, The Times, Nottingham Post, BBC Radio Nottingham, Neil Reading PR, ITV News, ITV Central, Rex, PA, BBC East Midlands, Tour Film Crew, ITV Dancing on Ice, France press, Reuters, Aljazeera, BHRT, I mnogi drugi lokalni mediji.

Takmičenje su uživo su prenosili BHTV i BBC.

Tim Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine je veoma ponosan na ovaj uspjeh.

Podijeli na