Nastupi reprezentativaca u brzom klizanju

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Tarik Omeragić, nakon uspješne prošlogodišnje polusezone, u kojoj je, između ostalog, nastupio na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, četiri Svjetska kupa i oborio dva državna rekorda, otputovao je na pripreme u Belgiju, gdje će se sa belgijskim i hrvatskim timom pripremati za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se održati od 18. do 20. 3. 2022.  u Montrealu, Kanada.

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, Ermin Raščić,  nastupiće na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje će se održati od 4. do 6. 3. 2022. u Gdanjsku, Poljska. Naš reprezentativac već je obavio dio priprema u januaru ove godine u Zagrebu, a Savez planira da Raščiću prije početka Svjetskog prvenstva omogući bar još par dana priprema i u Gdanjsku. 

Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine prinuđen je svoje reprezentativce slati na pripreme van BiH, jer u Sarajevu nema ni minimum uslova za treniranje u umjetničkom i brzom klizanju, dva bitna olimpijska sporta, kao i održavanje međunarodnih takmičenja, od kojih bi svi imali koristi. U pitanje je došlo i održavanje državnih prvenstvava, pa smo prinuđeni da ove godine molimo naše prijatelje iz klizačke zajednice susjednih zemalja da ih tamo održimo. I pored problema sa kojima se naši takmičari svakodnevno susreću, Savez klizačkih sportova BiH svake godine, u granicama svojih mogućnosti, nastoji omogućiti reprezentativcima u umjetničkom i brzom klizanju solidne pripreme i nastupe na najvišem nivou, kako bi naši predstavnici bili ravnopravni sa najboljim sportistima svijeta i dostojanstveno predstavljali BiH.

Podijeli na